Info Clinic Halve Marathon 2015

Geschreven door: Clinic-organisatie op Maandag 12 Januari 2015, 4290 keer bekeken

Ook dit jaar organiseert atletiekvereniging av PEC1910 weer een hardloop-clinic om deelnemers aan de halve marathon van Zwolle op zaterdag 13 juni optimaal voor te bereiden. Het is inmiddels het 15e jaar dat we dit als vereniging doen!

De clinic start op zaterdag 7 maart met een informatiebijeenkomst en een indelingsloop van 10km. De resultaten van deze loop samen met de verwachte (danwel gewenste) eindtijd zullen uiteindelijk bepalen in welke groep elke loper terechtkomt. De indelingsloop dient om een goed beeld van het prestatieniveau van de lopers te krijgen en het tempo van de trainingen daarop af te stemmen. Voor de lopers zelf is het bovendien een mooie nulmeting. Er zullen naar verwachting 8 loopgroepen op verschillende niveaus gevormd worden, variërend van groepen met lopers die een eindtijd doel van onder de 1:40 hebben tot groepen met lopers die gaan proberen voor het eerst een halve marathon uit te lopen. Voldoende opties dus……..

We gaan er overigens wel vanuit dat alle deelnemers aan de clinic in ieder geval 10km aaneengesloten kunnen hardlopen en een 10km loop binnen de 1:05 kunnen volbrengen. Gedurende 14 weken werken we als groep toe naar een succesvolle halve marathon onder begeleiding van de deskundige hardlooptrainers van onze vereniging. In die periode zullen we een aantal keren meedoen met een officiële wedstrijd bij avPEC en organiseren we voorafgaand aan de halve marathon een pastaparty om iedereen rijkelijk van koolhydraten te voorzien.

Uiteraard sluiten we de clinic af met een eindfeest zodat iedere loper zijn belevenissen kan delen met de andere clinicdeelnemers. De trainingen zullen in groepsverband plaatsvinden op woensdagavond om 19:00 vanaf de atletiekbaan aan de Urksteeg in Zwolle en op zondag starten we vanaf verschillende mooie locaties in de regio rondom Zwolle om 09:30. Het is de bedoeling dat een derde training op vrijdag zelfstandig door de lopers wordt afgewerkt.

Iedereen die zich inschrijft zal een clinicbijsluiter ontvangen met daarin een trainingsschema en informatie over de startlocaties. De inschrijving voor de halve marathon clinic zal binnenkort geopend worden en de link naar het inschrijvingsformulier zal dan op deze site te vinden zijn. De kosten bedragen € 45,- voor av PEC leden en   € 85, - voor niet leden.

Bovendien wordt er bij het inschrijven de mogelijkheid geboden om voor €10,- extra een mooi clinic loopshirt in de PEC kleuren te bestellen. We hopen iedereen 7 maart op onze club te mogen begroeten!

Inschrijven via onderstaande link:

https://inschrijven.nl/idealformulier?id=2015030721420&tl=nl

De cliniccommissie van av PEC1910.

Voor meer informatie:   clinic@avpec1910.nl">clinic@avpec1910.nl